Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana

Sou a:

Inici

>>

Informació de l'oficina virtual

>>

Certificats digitals i signatures electròniques admeses

Informació sobre certificats digitals

¿Què és un certificat digital?

Un certificat digital identifica les persones físiques i jurídiques i permet la signatura i xifrat de documents amb eficàcia jurídica plena. Us donarà accés a informació de caràcter personal i us permet realitzar sol·licituds electrònicament.

Segons la Llei de Signatura Electrónica 59/2003, un certificat electrònic és un document signat electrònicament per un prestador de serveis de certificació que vincula unes dades de verificació de signatura a un signant i confirma la seva identitat.
El signant és la persona que posseïx un dispositiu de creació de signatura i que actua en nom propi o en nom d'una persona física o jurídica a la qual representa.

Els certificats digitals admesos per accedir als serveis que s'ofereixen són els emesos per les següents entitats prestadores de serveis de certificació.


 


¿Com puc obtenir un certificat digital?

- Si disposeu de DNI electrònic, ja teniu un certificat digital vàlid. Per a fer-lo funcionar haureu d'activar-lo mitjançant les màquines que hi ha disponibles als centres d'expedició i connectar un lector de targes al dispositiu mitjançant el qual us connecteu.

- A més, existeixen nombroses entitats que emeten certificats vàlids. Aquest entorn valida certificats emesos, entre altres: eDNI, CatCert (Agencia Catalana de Certificació), FNMT-CERES (Fábrica Nacional de Moneda y Timbre), Camefirma (Cámara de Comercio, Industria y Navegación).

- Si encara no disposeu de certificat digital, us podeu presentar en qualsevol entitat de Registre idCat (l'Ajuntament d'Alella n'és una) o podeu emplenar el formulari de sol·licitud disponible a: www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do


 


Dades de contacte

OAC de l'Ajuntament
Pl. Ajuntament, 1
08328 Alella

Tel.- 93 555 23 39  alella.oac@alella.cat


_

Horari de l'oficina:
dilluns a divendres 8:30 a 14
dijous de 16:15 a 19:00

Horari intensiu:
dilluns a divendres 8:30 a 14
(dijous tarda tancat)

D'1 de juny a 30 de setembre
Festes de Nadal
Setmana Santa

| © 2018 AJUNTAMENT D'ALELLA Tots els drets reservats.
Llicència d'ús per e-Atiende. Desenvolupat amb eConstruye d'Absis |estadisticas